Bach virágterápia

Mi az a Bach virágterápia?

A Bach cseppekről valószínűleg a legtöbben már innen-onnan hallottak. Dr. Edward Bach orvos felfedezése bár nem mai gyerek, ám napjainkban aktuálisabb, mint valaha, miközben a jelentősége óriási.

Mindig is éreztem a zsigereimben, hogy számtalan megválaszolhatatlannak tűnő kérdésre a természet felel. A növények, amik bölcsebbek annál, mintsem mi azt gondolnánk, s a növények, amik támogathatnak minket, ha így határozunk. A Bach virágeszenciák. 38 féle különböző rezgést hordoznak magukban.

Úgy is megfogalmazhatnám, hogy egy-egy fajta egy-egy érzelemnek feleltethető meg. Düh, türelmetlenség, túlérzékenység, kapkodás, fáradtság, fásultság, kiábrándultság, céltalanság, szomorúság, reményvesztettség…. Az érzések nem határozhatóak meg egységes állandókként, sokkalta inkább olyanok, mint egy skála. Van, akinek a skála egyik része a normál tartomány, míg másnak ez az érték kicsit odébb keresendő. Az biztos, hogy a harmónia, mint cél nem általános, hanem mindig egyedi. Pontosan ezért az általam kikevert keverékek is személyre szólóak.

Hogy miért végeztem el a Bach virágeszencia konzulens képzést? Azért, mert a magam bőrén tapasztaltam meg az eszenciák erejét. Azért, mert szerettem volna valami igazán kézzel foghatót adni mindazoknak, akiket ez a világ megérint, és akik vágyják a belső rend, egyensúly elérését, megőrzését. Mert tudjuk, ami bent az kint, tehát ha odabent béke honol, akkor a külvilágban történhet bármi ez a megingathatatlan alap stabil, és elmozdíthatatlan. Az eszenciák nem tartalmaznak virágrészeket, ezért nem válthatnak ki allergiás reakciókat. Nem lépnek kölcsönhatásba a gyógyszerekkel, nem adagolhatóak túl, és a szedésük nincsen étkezéshez, fogmosáshoz, vagy más tényezőhöz kötve. Napi 4×4 csepp, és megváltozhat a világ!

Hogyan zajlik egy konzultáció?

Az érzelmi állapot felderítéséhez a legjobb út a beszélgetés. Szavak útján nagyrészt kifejezhetőek azok az érzelmek, amik adott pillanatban uralkodóak. Sokan írásban könnyebben nyílnak meg, így nálam adott a lehetőség az írásos, valamint a szóbeli konzultációra is. Ezek alapján állítom össze a “boszorkánykonyhában” a saját keveréket, ami három heti adag nagyjából. S igen, van rá esély, hogy három hét alatt tótágast áll minden, és végre elindul az átalakulás.

Nálam, valamint a családomban így történt. Addig ugyanis nem léptem ki a nyilvánosság elé, míg nem tapasztaltam meg konkrétan mire is képesek a cseppek. Poszttraumás stresszt tettem le velük, türelmetlen, céltalan lelki állapotot kezeltem általuk, és még a kiskutyám félelmeit is sikerült messzire űzni, aki ma már a szorongást nem ismeri, és a konkrétumoktól való tartása is sokkalta élhetőbb, mint bármikor ezelőtt.

A Bach cseppek segítségével kihozhatjuk magunkból a legtöbbet, azt a “leget”, amiről mindig is sejtettük, hogy bennünk él!

Horváth Nikoletta – Bach virágesszencia konzulens

Horváth Nikoletta - Bach virágesszencia konzulens

Várom jelentkezéseteket szeretettel az alábbi csatornák bármelyikén:

Gondolataim a Bach virágterápia témakörében

  • Pillanatnyi hatás helyett életre szóló változás
    A Bach terápia nem a csettintős módszerek közé tartozik. Nem olyan, mint egy agyonreklámozott fájdalomcsillapító, ami azonnal hat. Igaz mellékhatások sincsenek, amik miatt ki kellene kérni a kezelőorvos, vagy gyógyszerész véleményét. Hacsak a jobb közérzet, kiegyensúlyozottabb lelki állapot nem számít mellékhatásnak. Három hetet fed le egy kis üvegcse, aztán következhet az újabb keverék. A cseppek … Olvass tovább
  • Recept extrákkal
    Bizonyos vidékeken tükörtojást úgy is lehet csinálni, ha a frissen széttört tojás a szélvédőn landol, ahol a tűzforró üveg megteszi a magáét, és tádám készen is van a fenséges reggeli. 🍳 Igen, bizonyos vidékeken működhet ez is. De általában azért jól jön hozzá egy gáz/villanysütő, meg egy serpenyő például. 🍳 Kicsit így van ez a … Olvass tovább
  • A jelenlét hatalma
    A jelenlét “művészete” valójában egyszerűbb, mint azt gondolnánk. Egészen pontosan egyszerű, ugyanakkor pont a legegyszerűbb dolgokat olykor a legnehezebb elsajátítani. 🏋🏼‍♀️ Itt, és most. ⏰ Ennyi a titok! Újra, és újra visszahúzni magunkat a jelenbe. Egy érintéssel “csípjenek meg”, egy érzékszervet kényeztető hatással “milyen jó illat van”, vagy “de szép az a fa”, esetleg koncentrálással … Olvass tovább