Hogyan segíthet az Access Bars?

Mi az az Access Bars?

Az Access Bars egy érintésen alapuló technika. A fejen 32 pont található, amiknek a könnyed megérintésével beindíthatóak olyan folyamatok, mint például az elengedés, a stressz mértékének csökkentése. Ezalatt az egy óra alatt ráadásul a kutatások szerint az agy delta állapotba kerül, azaz olyan, mintha meditáció során csendesedtek volna le a nyugtalan agyhullámok.

Olyan sokszor halljuk azt a már-már közhelyesnek tűnő tanácsot, hogy “engedd el”. Még jó, hogy a legtöbbször válaszként felbuggyan belőlünk a kétségbeesés, hogy “de mégis hogyan?”. Nos itt van a felelet. Így. Az Access Bars segítségével.

2021-ben végeztem el az első Access Bars képzésemet, majd rá fél évre elkezdtem másokat kezelni. Túlzásnak tűnhet, de csodákat tapasztaltam meg. Régi gócok, sérelmek váltak semmivé, a stresszel teli mindennapok átalakultak, könnyedséggel teltek meg, az elengedés végre tényleg megtörtént. A kezelés nagyjából egy óra, amely időtartam alatt mind a 32 pontot megérintem. Csendben, nyugalomban, békében. Van, aki szeret beszélgetni, akad, aki hálás a hatvan percnyi pihenőért – egy biztos, mindenki sokkalta légiesebb léptekkel távozik, mint ahogy érkezett.

Hogy mit csináltam abban a fél évben, ami a képzés elvégzése, és a kezelői praxis megnyitása között telt el? Tapasztaltam. Magamon, a barátaimon, és az édesanyámon. Én is kaptam barst, én is adtam barst. Szépen-lassan megfigyelhettem mi történik velem, bennem, körülöttem, és amikor a változást még én sem tagadhattam le, akkor már tudtam: ez az, amit hitelesen képviselhetek, mert a saját bőrömön éltem át, és élem meg a mai napig mit is jelent mindez.

A tudás átadható!

A következő lépcsőfok 2022 végén érkezett el, amikor Bars facilitátorrá (BF) avanzsáltam, azaz onnantól kezdve nemcsak kezelhetek, hanem oktathatok is. Ez a bars megtapasztalásának egy vadonatúj minőségét hozta el a számomra, és olyan élményeket kaptam általa, amik nagy erővel hatottak rám.

Mindig is közel állt a szívemhez a tanítás, de sohasem léptem tanítói útra mindeddig. Ám most átérezni azt, hogy milyen olyasvalamit oktatni, amit egyrészt napi rendszerességgel csinálok, másrészt élvezek, hitelesnek, megbízhatónak tartok… nos leírhatatlan! De talán jobb is, ha a szavak helyett a személyesen megszerzett tapasztalat mesél!

Horváth Nikoletta – Access Bars Facilitátor

Horváth Nikoletta - Access Bars Facilitátor
Horváth Nikoletta - Access Bars Facilitátor

Várom jelentkezéseteket szeretettel az alábbi csatornák bármelyikén:

Gondolataim Access Bars témában

  • 60 perc, és 32 bar pont – a változás receptje
    Egy óra. Egyetlen egy. Amiből minden áldott nap 24 darab áll rendelkezésünkre, és minden héten 168. Soknak tűnik, olykor végtelen hosszúságúnak, máskor ellibbenő pillangónak csupán. Ám a legtöbbször egyetlen óra, egyetlen egy az egész világunkat átformálhatná. A kérdés megéri-e 24-ből egyet odaadni? … Olvass tovább
  • Recept extrákkal
    Bizonyos vidékeken tükörtojást úgy is lehet csinálni, ha a frissen széttört tojás a szélvédőn landol, ahol a tűzforró üveg megteszi a magáét, és tádám készen is van a fenséges reggeli. 🍳 Igen, bizonyos vidékeken működhet ez is. De általában azért jól jön … Olvass tovább
  • A jelenlét hatalma
    A jelenlét “művészete” valójában egyszerűbb, mint azt gondolnánk. Egészen pontosan egyszerű, ugyanakkor pont a legegyszerűbb dolgokat olykor a legnehezebb elsajátítani. 🏋🏼‍♀️ Itt, és most. ⏰ Ennyi a titok! Újra, és újra visszahúzni magunkat a jelenbe. Egy érintéssel “csípjenek meg”, egy érzékszervet kényeztető … Olvass tovább