Kutyaszív szeretetnyi Kutyaszív szeretet

Hogy mit jelent egy írónak első kötetének megszületése? Sikert, elismerést, megkönnyebbülést? Nem tudom, valószínűleg ez mindig az adott helyzettől függ.

Nekem az Öröm ABC egyszerűen maga a csoda. Nem volt, mert most is az. A mai napig hihetetlen, dédelgetett kincs, felfoghatatlan drágakő…

De vajon mit jelent egy írónak, amikor a második könyve is napvilágot lát? Bizonyosságot, önbizalmat, az olvasók plántálta hitet, megerősítést, támogatást? Nem tudom, nyilván univerzális válasz erre sem létezik.

Önmagában az a tény, hogy kereshetem erre a kérdőjelre a helyes feleletet felfoghatatlan. Olyan váratlan virágeső, csillaghullás, ami azt hiszem soha nem ér véget.

Ha az Öröm ABC maga a csoda, akkor a Kutyaszív szeretet egyszemélyben, a nagybetűs élet! Több, mint tizenegy évnyi mancs a kézben végig járt életút.

December 10-én 15:30-kor a szombathelyi Mólóban mutatjuk be a kötetet. Aznap fogom én is először kezemben tartani a Lilivel közösen írt alkotást. Nem tudom vajon abban a pillanatban, amikor megérintem, megérzem az illatát, és vak tekintetemet rászegezem, képes leszek-e elhinni, hogy minden igaz, hogy nemcsak álom, hanem maga a nyomdában testet öltött valóság…