Mancsnyi csoda

Fotó: Novákné Heni

Tavaly december 8-án egy régóta dédelgetett álmom valóra vált. Megszületett első könyvem az Öröm ABC. Két célom volt a megírásával: adni, és viszonozni. Adni szeretetet, örömet, boldogságot. Viszonozni azt a rengeteg támogatást, segítséget, és belém fektetett bizalmat, amit az elmúlt évek során kaptam.

Döbbenetes tény, hogy néhány nappal az évforduló után egy újabb csodáról számolhatok be. Történt ugyanis, hogy Lili, a vakvezető kutyám: társam, lelkem másik fele felbátorodott, és úgy határozott: itt az ideje könyvet írni. Mancsához ragadta a klaviatúrát, és levakerta kutyamonológját. Azért megengedte, hogy én is bele kotnyeleskedjek az alkotásba. Az alkotásba, aminek a címe Kutyaszív szeretet, s melyet december 10-én mutattunk be először a nagyközönségnek.

A kötetet Laki-Zágon Noémi, Kondor Tamás, és Lovagi Milán műremekei ékesítik, amik élővé, színessé varázsolják a betűrengeteget.

Fotó: Dénes Gabriella

Ha az Öröm ABC-t úgy aposztrofáltam, mint egy csodát, akkor a Kutyaszív szeretet maga a nagybetűs, mancs a kézben végig járt élet.

A fejezetek az írásaimmal kezdődnek, ám az én monológjaim végén teret kap Lili, aki bizony kutyaszívnyi őszinteséggel kommentálja az irományokat. Így egyfajta dialógussá alakulnak az egyes stációk, melyeket vaulógusnak neveztem el.

Fotó: Novákné Heni

Vasárnap a Mólóban mutattuk be Lili első mancslenyomatát. A szeretet megelevenedett, s láthatatlan tábortűzként melengetett minket. Az arcokon mosoly nyugodott, a szívekből a gond új otthon után kutatott. Egy órára megszűnt az idő, s hirtelen Lili, örökké bolDog világában találtuk magunkat…

Fotó: Novákné Heni

December 19-én jön a folytatás, amikor a Berzsenyi Dániel Könyvtár fogadja be a tappancsok formálta alkotást. S csak egyben bízom: az olvasók lelkében is csendben életre kel az az alázatos eufória, mely Lilivel közös életemet mindig, és mindenkor megalapozza.